URGENT

Malgrat acaba la prova pilot del Projecte DRAC d’acompanyament als joves

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

El municipi veí de Malgrat ha donat per finalitzada aquest mes de juny la prova pilot del projecte DRAC. Es tracta d’una iniciativa d’acció socioeducativa amb els joves com a objectiu.

El projecte ha consistit en un treball fet per dos educadors de carrer que, entre l’abril i el juny, han estat recorrent els carrers de Malgrat 3 cops la setmana per entrar en contacte amb els joves a l’espai públic, amb la intenció d’interactuar amb ells i orientar-los sobre el lleure i la gestió emocional, tenint en compte el moment de pandèmia actual.

Durant aquests tres mesos, que han estat una prova pilot, han participat del projecte un total de 158 joves, i el consistori preveu que la iniciativa tingui continuïtat a partir del mes de setembre.

El regidor de Joventut de Malgrat de Mar, Sergio Ortín, afirma que el balanç d’aquests tres mesos del projecte és positiu, ja que ha permès tenir una radiografia de la realitat juvenil del municipi.

A la vegada, remarca que ha estat un projecte d’acompanyament i de referència pels joves, els quals, afirma, han aconseguit també teixir un vincle important amb els educadors.

Segons Ortín, el projecte ha permès tractar diverses problemàtiques que afecten els joves -sobre el consum d’alcohol o drogues, l’entorn familiar, entre altres.

El consistori malgratenc  considera que cal seguir treballant en el projecte per la situació actual i per la demanda feta pels joves.

Segons l’Ajuntament de Malgrat, el projecte DRAC és “una eina viva que anirà adaptant-se segons els joves i la realitat del moment, i que pot derivar en altres projectes específics”. La primera fase del projecte ha servit per conèixer les problemàtiques dels joves i alhora les seves necessitats, la qual cosa permet traçar, segons l’ens local, quines seran les pròximes accions que es portaran a terme a partir del setembre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics