URGENT

Comença el cribratge als monitors del Casal d’Estiu de Palafolls

Compartiu aquesta història

El Departament de Salut anunciava ara fa pocs dies que s’impulsaria un pla de cribratge de casos de Covid-19 entre els monitors i infants que participen en casals i colònies d’estiu. Tot plegat ha arrencat ja aquest dilluns, quan aquest col·lectiu ja pot fer-se testos d’antígens gratuïts a les farmàcies.

Es tracta de testos ràpids d’automostra, supervisats per un professional de la farmàcia, que posteriorment introdueix les dades al sistema de salut.

En el cas de Palafolls, els testos es comencen a fer aquesta tarda de dimecres i s’allargaran fins demà al matí. N’ha parlat, des de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafolls, Sabina Guerrero.

Tal i com s’ha decidit de forma coordinada entre el consistori  i la direcció del Casal d’Estiu municipal, els monitors es faran els testos cada 72 hores.

En cas de detectar algun cas positiu, se seguirà el protocol establert.

Des de Salut es recorda que aquest dispositiu de cribratge no va adreçat a les persones que tingui símptomes, ja que en aquest cas han de dirigir-se al seu centre d’atenció primària, així com tampoc als contactes estrets de persones que han donat positiu, que en aquest cas han de fer la quarantena.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics