Es manté el nombre de peticions d’ajuts a famílies afectades laboralment per la Covid

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls ha estat rebent aquestes setmanes les sol·licituds de famílies que volen optar als ajuts impulsats pel consistori per pal·liar les afectacions laborals derivades de la pandèmia.

En total, i fins el passat 30 de juny, dia en què finalitzava el termini per demanar-los, han sol·licitat els ajuts un total de 48 famílies, dues més de les que es registraven l’any passat.

Respecte el 2020, els ajuts continuen adreçant-se a famílies que s’hagin vist afectades laboralment per la Covid-19, bé sigui per un ERTO, reducció de jornada o per estar situació d’atur, però enguany canvia la quantitat econòmica. Aquest cop, s’atorguen 500 euros si hi ha menys de 180 dies d’afectació, i 1.000 euros si se supera aquesta quantitat de jornades.

En parla Judit Puig, membre de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palafolls

Aquest canvi dels imports, més elevats que l’any passat, fa preveure al consistori que hi haurà un augment de la suma de les subvencions.

Ara per ara, segons informa Puig, s’han aprovat ja 17 de les peticions, se n’han denegat 9 per incompliment d’alguns dels requisits i en resten pendents de valoració un total de 22; són les últimes peticions registrades abans d’acabar el termini. En aquest cas, informa Puig, aquesta vintena de sol·licituds pendents passaran per la comissió de valoració de la setmana que ve, i una setmana més tard per la Junta de Govern.

Un cop feta l’aprovació o denegació, es notifica la resolució als interessats de la sol·licitud. Un cop informats, els sol·licitants tenen un mes per presentar la justificació de l’ajut al consistori, per posteriorment ser aprovada i procedir al pagament de la subvenció.  

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics