ERC impulsa una moció als municipis de la baixa Tordera per protegir l’entorn del riu

Gent prenent el sol i de pícnic a la Tordera al 2020. Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les seccions locals del partit dels municipis de Blanes, Fogars de la Selva, Hostalric, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera han impulsat una moció a partir d’un espai de treball conjunt per preservar el riu Tordera més enllà del Delta.

Segons afirmen, aquesta moció, que es presentarà als diferents plens municipals aquest mateix estiu, proposa analitzar des dels ajuntaments l’estat de la protecció en cada municipi i que es duguin a terme mesures per a millorar-ne la gestió municipal.

ERC afirma que els acords de la moció van “en favor de fer complir la llei de protecció dels animals, restringir l’accés al riu i promoure la sensibilització i conscienciació envers la Tordera, donant a conèixer la seva biodiversitat i la importància de la seva preservació”.

A la vegada, el partit ha coordinat també una campanya informativa als diferents municipis perquè la ciutadania “conegui i aprengui a cuidar d’aquest entorn tan preuat”. Entre les principals raons d’aquesta iniciativa, segons els republicans, hi ha qüestions com ara la de no convertir la Tordera en una platja ni una zona de pícnic, així com tampoc un lloc on dur els animals de companyia o on s’hi accedeixi amb vehicles motoritzats, ni tampoc que esdevingui un abocador. Finalment, també s’hi inclou la prohibició de caçar a la zona del riu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics