Palafolls baixa per primer cop dels 600 aturats en més d’un any i mig

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El mes de juny ha deixat dades de desocupació a Palafolls que no es veien des d’uns quants mesos abans de l’arribada de la pandèmia.

Segons les últimes dades de l’Observatori de Treball i el Model Productiu de la Generalitat, el nostre municipi té ara 593 persones en situació d’atur, 48 menys de les que tenia el mes de maig. Aquest total se situa a nivells prepandèmia i, de fet, cal recular fins el novembre del 2019 per veure una xifra de desocupació a Palafolls per sota les 600 persones -en aquell moment se’n van registrar 588. A partir de llavors, l’atur va anar a l’alça, amb algunes reduccions en època estival però situant-se a un màxim, el passat gener, de 728 persones en situació de desocupació.

La baixada de l’atur també és notable a poblacions veïnes com Malgrat de Mar, on ara hi ha 170 persones menys en recerca de feina i en són un total de 1.166, o Tordera, on l’atur ha baixat en 83 persones i ara el municipi registra un total de 1.330 persones desocupades.

En altres municipis de l’Alt Maresme, la desocupació també s’ha reduït coincidint amb l’inici de la temporada d’estiu. A Pineda, el total és ara de 2.326 persones en situació d’atur, després d’una reducció de 308 persones, i a Santa Susanna la desocupació decreix aquest juny 27 persones i torna a situar-se per sota els 200 habitants en situació de recerca de feina. A la ciutat veïna de Blanes, l’atur s’ha reduït en 421 persones, i ara registra un total de 2.987 habitants en situació de recerca de feina.

En el global de la comarca del Maresme, la tònica ha estat la mateixa, i l’atur s’ha reduït aquest últim mes en 2.264 persones; una important reducció que situa el total de desocupats actual en 27.156 maresmencs i maresmenques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics