La Policia Local registra un increment dels fets delictius coincidint amb l’inici de l’estiu

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El cos local de seguretat ha fet balanç de les actuacions dutes a terme al llarg d’aquests primers dies d’estiu. Durant la revetlla de Sant Joan, i tal i com ja us va avançar aquesta emissora, la Policia Local va haver d’intervenir, conjuntament amb Bombers, en diverses cremes de contenidors de matinada, així com en un incendi de matoll al nucli urbà. En total, segons les informacions del cos, en aquests últims dies ha calgut actuar en 10 incendis de caràcter urbà i 5 més a l’àmbit forestals, cap d’ells de greu.

Paral·lelament, però, l’arribada de l’estiu ha comportat un augment dels fets delictius i l’incivisme, segons ha pogut detectar i ha confirmat la Policia Local. En total, durant aquests darrers dies s’han produït dues detencions per violència i amenaces en l’àmbit de la llar, s’han aixecat 4 actes administratives per diversos fets delictius, s’ha actuat en dues baralles al carrer i s’ha intervingut en fins a 7 casos per molèsties o sorolls. En total, es van instruïr 13 atestats judicials.

En parla Josep Lluís Moreno, caporal de la Policia Local de Palafolls.

Moreno considera que aquest augment en les actuacions es deu a un increment de la vida social, sobretot al carrer, i que fa que s’acabi intervenint molt més per part del cos policial en situacions d’ordre públic.

A la vegada, pel que fa als controls de trànsit, tot i que se n’han fet, en aquests últims dies només s’han detectat dos casos de conducció amb alcoholèmia positiva; una xifra molt menor del que s’havia registrat en altres moments.

Les autoritats continuen recordant que, malgrat que s’hagi flexibilitzat la mesura que obligava a dur la mascareta a l’aire lliure, continua aplicant-se aquesta restricció en cas que no hi hagi distància interpersonal de com a mínim 1,5 metres entre les persones que no pertanyin a la mateixa bombolla de convivència.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics