URGENT

Arrenca el Casal d’Estiu de Palafolls

Compartiu aquesta història

L’arrencada del mes de juliol ve acompanyada de l’inici del Casal d’Estiu municipal, que un any més es duu a terme a les instal·lacions de l’escola Les Ferreries i que, al llarg dels matins de juliol i agost, acollirà infants de 3 a 12 anys.

De nou, l’activitat està marcada per les restriccions anti-Covid, que tornen a condicionar el desenvolupament de l’educació en el lleure però que, malgrat tot, no impedeixen que la mainada palafollenca pugui tornar a tenir una oferta lúdica per aquests mesos d’estiu al poble.

En aquest dia d’arrencada del casal, el seu coordinador, Pau Jambou, ha fet una bona valoració de l’arrencada, destacant que les mesures anti-Covid, enguany i gràcies a l’evolució de la pandèmia, són més flexibles i els permeten dur a terme les activitats d’una millor manera. A la vegada, explica que també ha incrementat el nombre d’infants inscrits i que l’equip de monitors ha treballat per adaptar-se a la situació actual.

El Casal obre les portes a les 8 del matí pel servei d’acollida, fins a les 9, hora en què s’inicia l’activitat, i ho fa fins a la 1 del migdia. D’1 a dues s’ofereix el servei d’acollida de migdia, amb sortida per l’accés del parc viari, i d’1 a 3 es fa el servei de menjador, amb sortida per la part de darrere.

Per utilitzar el servei d’acollida cal adquirir tiquets a l’OAC a un preu de 2,10 euros l’hora, i pel menjador cal fer el mateix, en aquest cas amb un preu unitari de 6,39, tan si és un usuari fix com esporàdic.

Com a mesures anti-Covid, l’ús de la mascareta és obligatori a les entrades i sortides del recinte, així com durant la interacció amb altres grups de convivència o bé quan no es puguin garantir les distàncies.

Des de l’organització del casal també es recorda que és responsabilitat de les famílies informar a l’equip de monitors en cas que el fill o filla presenti simptomatologia associada a la Covid-19. En aquest sentit, Jambou remarca que aquesta comunicació pot evitar perjudicar a d’altres infants i famílies, així com a l’activitat del casal.

Per organitzar les entrades i sortides del casal a les Ferreries, depenent del curs escolar de l’infant s’entra per un accés diferent. En el cas dels nens i nenes de P3 a P5, la porta d’entrada és la d’accés frontal davant del parc viari, a l’alçada del gimnàs. En el cas de primària, els infants dels cursos de 1r a 6è han d’entrar per la part de darrera, al costat de la porta del menjador. D’altra banda, els nens que surtin a la 1, un cop acaba l’activitat, han de fer-ho per la mateix porta per on han entrat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics