URGENT

L’educació i la seguretat, àrees més ben valorades pels palafollencs

Compartiu aquesta història

Recentment s’han conegut les conclusions d’un estudi d’opinió municipal fet a Palafolls, i que ha preguntat a la ciutadania sobre diferents qüestions relacionades amb l’actuació del consistori en diferents matèries o la intenció de vot en unes hipotètiques eleccions.

L’estudi, realitzat per l’empresa Infortécnica, s’ha fet durant aquest mes de juny, ha anat adreçat a la població general i s’ha fet a partir d’un total de 303 entrevistes telefòniques. Segons l’empresa, el marge d’error sobre el total de la mostra ha estat del 5,57%.

Entre les conclusions que es desprenen de l’estudi, es destaca que l’educació i la seguretat són els dos àmbits d’actuació municipal que més bona nota treuen segons els palafollencs. L’àmbit de l’ensenyament obté un 7,9, mentre que el de la seguretat o policia local treu un 7,2. Fregant el 7 hi ha el sector de cultura i festes, amb un 6,9, la mateixa puntuació que els enquestats han atorgat a parcs i jardins. Altres àmbits, com el de la recollida de residus o la mobilitat, obtenen un 6,5 i un 6 respectivament. No arriben al 6 la neteja de carrers, la promoció econòmica o el manteniment de carrers i obres, i l’únic àmbit que suspèn, segons l’enquesta, és el de l’assistència social, que obté un 4,9.

En pàgina política, i segons els resultats de l’estudi d’opinió, ERC revalidaria la seva victòria per majoria absoluta si ara se celebressin eleccions municipals -amb un 29,6% de les respostes-, amb la possibilitat d’incrementat algun regidor més, seguida del PSC -obtenint un 16,3%- i de Palafolls en Comú -amb un 2%. Tot i així, gairebé un 36% dels entrevistats per l’estudi han respost que no saben o no contesten a aquest apartat, un 13,3% votaria en blanc o no votaria i un 3% donaria el seu vot a altres formacions polítiques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics