URGENT

Subvenció de 50.000€ per a reforma, millora i manteniment d’equipaments culturals a Palafolls

Compartiu aquesta història

La Diputació de Barcelona ha resolt el seu programa de subvencions per finançar les obres o actuacions de reforma, millora i manteniment d’equipaments culturals locals. 

El nostre municipi hi va concórrer amb una ambiciós projecte d’intervenció per arranjar el teatre, el MiD i el local d’entitats -tots tres situats a la plaça del Fòrum Palatiolo-, així com la biblioteca Enric Miralles. Un macroprojecte pel qual demanaven entorn els 600.000€. Finalment, però, la Diputació només ha concedit 49.113€ al nostre municipi. Una xifra que repartirà en dues anualitat; 13.000€ aquest any i 36.000€ l’any vinent.

El projecte presentat per l’Ajuntament volia renovar les portes, l’escenari, i el pati de butaques del teatre, així com fer una  millora energètica i de l’accessibilitat.

A la biblioteca Enric Miralles es volia adequar els diferents espais de la biblioteca per al seu ús, i al MiD i al local d’entitats es volia actuar en àrees com l’eficiència energètica i la climatització.

Ara el consistori haurà d’adaptar els projectes i prioritzar les actuacions. L’Ajuntament ja sabia que la demanda dels 600 mil€ era agosarada, però ja a l’abril valoraven com a positiu el treball fet per analitzar les diferents necessitats dels equipaments municipals.

Malgrat de mar havia sol·licitat 370.000€  pels projecte de millora de la Biblioteca i de reforma del centre Cultural. Finalment el consistori malgratenc rebrà 56.500€, una xifra similar a la que rebrà Tordera. Aquesta localitat  té concedida una subvenció de 55.300€ en dos anys per a actuacions a l’espai cultural Emili Vendrell, l’Espai cultural de l’Hospital de Pobres i per a l’Arxiu Històric Municipal de Tordera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics