radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Nit
Jordi Arbat
Dimecres, 21:00-21:30
L’Ajuntament i les ADF demanen precaució davant el risc d’incendis en aquesta revetlla
, / 270 0 0

L’Ajuntament i les ADF demanen precaució davant el risc d’incendis en aquesta revetlla

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » L’Ajuntament i les ADF demanen precaució davant el risc d’incendis en aquesta revetlla

La nit més curta de la l’any -i segurament també de les més festives- se celebra avui. La revetlla de Sant Joan torna als carrers, en un any encara marcat per la pandèmia però amb celebracions previstes a les platges de la nostra zona.

Amb restriccions o no, una de les tradicions que es manté cada any són els petards, un clàssic del Sant Joan que, perquè sigui segur, cal gaudir-lo amb precaució. No només pel risc que pot comportar per un mateix una manipulació incorrecta de la pirotècnia, sinó pel risc d’incendi existent.

En aquest sentit, segons els experts, l’estiu d’aquest 2021 segurament no és dels que es presenta més complicat de l’última dècada, però tampoc dels que tenen menys risc de foc.

Oriol Bassa, doctor enginyer de Forests i coordinador de les ADF de l’Alt Maresme, afirma que els darrers mesos s’ha registrat un dèficit de pluja important, la qual cosa provoca un estrès hídric als boscos.

Són declaracions al magazín Ona Maresme.

Davant d’aquesta situació, que tampoc és nova a la nostra comarca, i amb una nova revetlla de Sant Joan a punt de celebrar-se, Bassa recorda que no es poden tirar petards al bosc ni a les zones properes, i que cal també tirar-los de forma correcta. A la vegada, l’enginyer recorda que cal complir la normativa vigent pel que fa a activitats amb risc d’incendi durant els mesos d’estiu, i que necessiten autorització expressa del Departament d’Agricultura, ja que les negligències han estat causa de grans incendis forestals. Amb tot, Bassa demana tenir molt present el telèfon 112 per evitar que un inici d’un foc s’acabi convertint en un gran incendi forestal.

Justament un petard podria estar rere el petit incendi en una pineda propera a Can Roca de Palafolls. Uns 300m2 de pinasa va cremar ahir a la tarda i va necessitar fins a 3 dotacions de bombers per poder sufocar el foc. Per això l’Ajuntament de Palafolls ha fet una crida a la responsabilitat durant aquesta revetlla. Avui fa 2 anys d’un greu i preocupant incendi a Ciutat Jardí, a tocar de les cases.

L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de l’Alt Maresme desplegarà un total de 6 vehicles i una vintena de voluntaris aquesta nit en un dispositiu en col·laboració amb els parcs de Bombers de la zona i les policies locals de Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera.