radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'GorraDimarts, 10:00-13:00
Palafolls crearà una comissió de treball per impulsar la jornada continuada a les escoles
, / 375 0 0

Palafolls crearà una comissió de treball per impulsar la jornada continuada a les escoles

Ensenyament

1 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Palafolls crearà una comissió de treball per impulsar la jornada continuada a les escoles

El Consell Escolar de Palafolls, un òrgan participatiu en què estan representats tots els agents educatius del municipi -escoles, famílies i ajuntament-  aprovarà aquest dimarts la creació d’una comissió de treball  per coordinar i  elaborar el projecte de la jornada continuada d’àmbit municipal.

Aquest projecte final es durà al Departament d’Educació per tal que es tingui en compte i concedeixi al nostre municipi l’opció de tenir la jornada lectiva continuada.

Fa uns anys, la Generalitat de Catalunya va provar en algunes escoles la implementació de la Jornada intensiva durant tot el curs. Eren 6 escoles que feien la prova pilot, fent les classes de 9 del matí a 2 de la tarda, amb 30 minuts d’esbarjo. Llavors, les escoles de Palafolls ja van demanar poder fer aquest horari, amb el suport de tots de les AMPA i l’Ajuntament, però el Departament va denegar la sol·licitud. 

En parla Susanna Pla, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palafolls.

La comunitat educativa de Palafolls, però, continua reclamant aquest horari i ara, a partir del Consell Escolar, es vol crear la comissió que impulsi i reculli el màxim suport per presentar una sòlida proposta al govern català.

Pla recorda que cal votar la proposta per part de les famílies, i remarca que es tracta d’un projecte de poble que acaba revertint també a la resta d’àmbits extraescolars.

La Generalitat valora les sol·licituds de municipis on, com Palafolls, no hi hagi oferta concertada que faci jornada partida i que les escoles de primària també es posin d’acord amb el centre de secundària de referència. En aquest cas, l’Institut Font del Ferro ja fa temps que aplica la jornada lectiva continuada. Tot plegat, sumat al suport de famílies, centres i Ajuntament, podria facilitar la implantació d’aquest nou horari intensiu a les escoles de primària.