radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Diversos municipis de l’Alt Maresme uneixen esforços per optar als fons europeus d’ajuda contra la Covid
, / 401 0 0

Diversos municipis de l’Alt Maresme uneixen esforços per optar als fons europeus d’ajuda contra la Covid

Comarcal Economia

2 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Diversos municipis de l’Alt Maresme uneixen esforços per optar als fons europeus d’ajuda contra la Covid

Esperen que el fet de presentar-se plegats els doni més opcions d’aconseguir el finançament

 Els ajuntaments de Malgrat de Mar, Pineda, Calella i Santa Susanna han decidit unir-se per treballar, a través de diferents projectes i en col·laboració amb el sector privat, que els permetin optar al finançament europeu dels fons Next Generation 2021/2027.

Es tracta d’una línia de caràcter extraordinari i dotada amb 750 Mil milions d’euros, i que té per objectiu ajudar a la recuperació econòmica i social davant la crisi derivada de la Covid-19. A l’Estat espanyol, la injecció és de 140.000 Milions d’euros en forma de transferències (60 Mil Milions) o bé préstecs (80 Mil Milions).

Amb la intenció de poder optar a aquests ajuts, els Ajuntaments de Malgrat de Mar, Pineda, Calella i Santa Susanna han decidit unir-se per treballar conjuntament en diversos projectes dins de quatre grans eixos, com són la rehabilitació energètica, la sostenibilitat, la transició digital i la gestió intel·ligent de la recollida de residus.

En declaracions a aquesta emissora, l’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, explica que el fet de presentar els projectes d’aquests municipis sota un mateix paraigua pot donar més opcions a optar a aquest finançament.

És per això que els municipis de Pineda, Calella i Malgrat han creat el Comitè Tècnic Next Generation per treballar els projectes que es presentaran al govern de l’Estat per aconseguir el finançament europeu, al que també han convidat a Santa Susanna que s’ha incorporat més  tard.

Ara cada municipi treballa quins poden ser els seus projectes. A Malgrat, segons explica Mercader, ja es treballa amb el sector privat a la recerca de projectes que encaixin als Next Generation. En aquest sentit ja apunta a la creació d’una comunitat local energètica en el polígon de Can Patalina, el més gran del municipi veí.

Segons Mercader el fet de treballar conjuntament i de forma supramunicipals els projectes d’aquests 4 municipis costaners pot facilitar la recerca de finançament més enllà dels fons Next Generation, si finalment no es compta amb aquesta ajuda.