radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Inici » Palafolls tornarà a donar sang el 26 de juny, amb la col·laboració de nous voluntaris

Palafolls tornarà a donar sang el 26 de juny, amb la col·laboració de nous voluntaris

Salut Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 145 0

La campanya de donació de sang del banc de Sang i Teixits torna a fer parada al nostre municipi aquest mes de juny. Serà el dissabte 26, en una jornada que es durà a terme, de nou, a l’edifici del MiD, i que coincidirà amb la celebració de la festa de benvinguda a l’estiu “Fem Palafolls”.

La donació es farà en horari de matí i tarda, de 10 a 14h i de 17h a 21h. El nombre de places previst, segons l’organització, és d’un màxim de 135 donacions al llarg de tota la jornada.

De fet, i degut a la situació sanitària actual, la preparació i desenvolupament de la donació de sang a Palafolls tornarà a fer-se seguint els protocols establerts contra la Covid-19, i abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió i el nivell d’hemoglobina.

En aquest sentit, Sílvia Delgado, responsable del Banc de Sang i Teixits, recorda que la donació de sang és entre persones de 18 i 65 anys, un col·lectiu que, majoritàriament, encara no està vacunat contra la Covid-19.

Per donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, i entre donació i donació han de passar un mínim de dos mesos.

La donació arriba uns mesos després que el Banc de Sang i Teixits comencés una campanya per sumar voluntaris palafollencs que ajudin a l’organització de la campanya al municipi, i Delgado afirma que estan satisfets de la resposta ciutadana. En aquest sentit, explica que s’hi han apuntat 3 persones que el proper dia 26 ajudaran a preparar i gestionar la nova jornada.

Les persones interessades en inscriure’s en aquesta nova donació de sang a Palafolls ja poden fer-ho a través d’aquest enllaç:

https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio/10666/palafolls/26-06-2021/