radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
La sinistralitat laboral baixa al Maresme, tot i que registra una pujada important entre les dones
, / 90 0 0

La sinistralitat laboral baixa al Maresme, tot i que registra una pujada important entre les dones

Economia Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » La sinistralitat laboral baixa al Maresme, tot i que registra una pujada important entre les dones

Així ho diuen les últimes dades de sinistralitat laboral, corresponents al primer trimestre de l’any, i que venen marcades per la reducció de l’activitat com a conseqüència de l’impacte de la pandèmia. En aquest marc, tal i com recorda el Consell Comarcal del Maresme, és normal que es registri una reducció del nombre d’accidents al lloc de feina. Malgrat tot, la disminució és lleugera.

Segons les dades de l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, les xifres mostren una reducció del 0,54% respecte al trimestre anterior i del 0,25% en comparació amb el mateix període de l’any 2020.

Tot i aquesta baixada, s’ha registrat un repunt important dels accidents laborals patits per dones. En aquest sentit, i tot i que és entre els homes on es detecten més sinistres a la feina, els registres d’aquest primer trimestre del 2021 mostren una tendència a la baixa entre el col·lectiu masculí i, en canvi, un increment notable en el femení.

Segons les dades de l’informe comarcal, en total, durant els 3 primers mesos de 2021, es van declarar 868 accidents laborals, dels quals 559 els van patir homes i 309 dones. La comparativa de les xifres indica una reducció trimestral de la sinistralitat laboral masculina del 7,91% i, a nivell anual, del 10,56%. En canvi, les dades mostren com la tendència és a la inversa en la sinistralitat femenina, en què es reflecteix un increment del 17,06 respecte al trimestre anterior i del 26,12% en comparació amb el mateix període de l’any anterior.

D’altra banda, i pel que fa al grau de gravetat dels sinistres, la immensa majoria -el 98,85%- van ser de pronòstic lleu, mentre que només un 1,15% van ser de caràcter greu. Una de les dades positives és que en el període de gener a març no es va registrar cap víctima mortal al seu lloc de treball al Maresme.