Jutjat un home acusat de tocaments a dues nenes a casa seva a Palafolls

Façana de l'Audiència de Girona.
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Vist per sentència el judici contra l’acusat d‘abusar sexualment de dues germanes menors d’edat durant diversos anys tant a casa de l’home, a Maçanet de la Selva, com a Palafolls, on vivien les nenes. 

Les víctimes situen els episodis de tocaments a partir del 2010, una, i a partir del 2015, en el cas de la germana. Uns tocaments que haurien continuat fins al 2018, quan es va posar la denúncia després d’un últim incident al domicili de les germanes a Palafolls. Totes dues eren menors d’edat i tenien entre 9 i 10 anys quan van començar a ocórrer els presumptes fets.

Les dues víctimes han declarat a porta tancada perquè una d’elles encara és menor d’edat i l’altra ha fet els divuit fa poc, però segons explica el Diari de Girona durant la vista han descrit els tocaments rebuts en diverses ocasions a les zones genitals o els pits.

Segons relata l’escrit de conclusions de la fiscalia, l’acusat aprofitava la relació de familiaritat que tenia amb els pares de les menors i quan sabia que els pares no eren a casa, aprofitava per tocar en reiterades ocasions a les menors. 

L’últim episodi d’abusos hauria tingut lloc el 25 de setembre de 2018 al domicili de les víctimes, a Palafolls. La fiscalia descriu que l’acusat va tocar la zona genital a una de les menors mentre estava asseguda al sofà, i com que ella va intentar fugir, l’acusat la va agafar per l’esquena. 

Durant el judici les noies no van poder precissar quantes vegades haurien patit agressions ni tampoc si es van produir a casa seva a Palafolls o a casa de l’acusat a Maçanet.

L’acusat ho ha desmentit i ha assegurat que les nenes anaven a casa seva a jugar a consoles o a l’ordinador. 

L’acusació demana 10 anys de presó al processat per dos delictes d’abusos sexuals continuats a persones menors de 16 anys. 

Per la seva banda, la defensa de l’acusat ha titllat les declaracions de les víctimes d’«imprecises» i ha assenyalat que s’havien observat «nombroses contradiccions» entre el que van dir durant la instrucció i el que han aportat durant la vista.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics