URGENT

Palafolls licita el contracte de lloguer per a una Nau d’Entitats

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana ha sortit a licitació el lloguer d’una gran nau industrial per tal d’acollir la seu de gran part de les entitats locals.  Des de finals del 2014, l’Ajuntament de Palafolls va llogar una nau, a peus de la carretera d’accés a la Costa Brava, que en aquests 7 anys ha estat la seu i el magatzem d’entitats com els diables, Protecció Civil o els gegants.

Aquesta Nau d’Entitats costava uns 5.000€ al mes que ha sufragat, directa o indirectament, una empresa local.

Ara el consistori vol regularitzar la situació i licita el contracte de lloguer d’una nau d’entitats per les mateixes funcions que ha tingut fins ara la que s’ha conegut com a Nau d’Entitats.

L’actual Nau d’Entitats, llogada des de fa 7 anys.

Segons el plec de clàusules, el consistori busca una nau d’almenys 800 m2 al nucli urbà. Això implica que haurà d’estar a Santa Maria, Sant Lluís o al centre, descartant els emplaçaments més allunyats del nucli urbà.

També es demana que la nau tingui dos espais diferenciats; un amb accés per a vianants i un altre de magatzem amb entrada adient per a camions, és a dir, similar a la nau actualment arrendada.

La principal novetat és la rebaixa de preu que proposa la licitació, ja que el lloguer de la nova nau d’entitats proposa un escalat de preus que anirà pujant dels 3.000€ al mes durant el primer any i fins el màxim de 4.000€ al mes en la cinquena anualitat. Aquesta rebaixa suposarà un estalvi previst d’uns 90.000€ respecte l’actual contracte. Igualment les ofertes poden rebaixar encara més el cost mensual del lloguer.

La licitació preveu un termini de 16 dies per presentar ofertes.

L’actual govern municipal s’ha mostrat sempre molt crític amb la Nau d’Entitats quan era a l’oposició a l’entendre que s’invertien molts diners en el lloguer d’aquesta instal·lació. En aquest sentit, fa 5 anys, els republicans demanaven destinar els diners a un espai propi del consistori on allotjar les entitats de forma definitiva i no en una nau llogada. També demanaven un local cèntric, digne i definitiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics