URGENT

Els Hospitals de Calella i Blanes s’especialitzen en la inserció de catèters vasculars per millorar la seguretat dels pacients

Compartiu aquesta història

Els centres hospitalaris que gestiona la Corporació de Salut de Maresme i la Selva compten, des d’aquest mes de maig, amb un Equip de Teràpia Intravenosa que s’encarrega de la implementació, el seguiment i el manteniment dels catèters vasculars per a tractaments de mitja i llarga durada. La introducció d’aquests equips especialitzats d’infermeria té per objectiu de millorar la seguretat clínica i la qualitat de vida dels pacients.

Segons informa la corporació, cada equip està constituït per dues infermeres especialitzades en cateteritzacions que estan formades en les noves tècniques d’inserció de diferents tipologies de catèters, la implantació de les quals es fa amb l’ajut d’un ecògraf. Aquesta eina permet als professionals trobar amb facilitat una vena profunda, amb un diàmetre gran i amb major caudal, que juntament amb la millora dels materials dels catèters i el seguiment continuat per part dels equips ajuda a reduir el risc de complicacions, com poden ser les flebitis o les infeccions.

En parla Maria Rosa Brutau, infermera de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, encarregada de liderar i coordinar el projecte.

Segons la CSMS, la posada en marxa dels Equips de Teràpia Intravenosa beneficia als pacients de mitja i de llarga durada, i també ajuda als professionals, els quals poden realitzar menys puncions.

En parla, en aquest cas, Roser Ferrer, infermera de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i també coordinadora i líder del projecte.

Segons informa l’ens sanitari, des que es va iniciar el projecte als hospitals de la Corporació, a principis d’aquest mateix mes de maig, s’han col·locat una quinzena de catèters.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics