radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Nit
Jordi Arbat
Dimecres, 21:00-21:30
Inici » Acaben les obres d’emergència al port de Blanes arran del temporal Gloria

Acaben les obres d’emergència al port de Blanes arran del temporal Gloria

Comarcal Obres

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 192 0
Foto: Ajuntament de Blanes

Els treballs de reparació dels danys estructurals ocasionats per la borrasca Gloria al port de Blanes, el gener del 2020, ja s’han donat per enllestits.

Les obres han consistit en un reforç del dic de recer, especialment en la tercera alineació de l’estructura, on el temporal Gloria va causar un esvoranc, provocant una obertura de 33 metres de longitud. Segons Ports de la Generalitat, l’actuació ha tingut per objectiu “donar estabilitat a l’estructura enfront de nous temporals” que puguin produir-se,així com “donar seguretat a les activitats del port i a les persones”.

Des de Ports i el consistori blanenc s’afirma que amb aquesta obra acaben les actuacions d’emergència als nou ports de gestió directa, en els quals s’ha invertit un total 16 Milions d’Euros, 2,7 al port de Blanes.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui visitava ahir el resultat de les obres a la zona acompanyat del primer tinent d’alcalde Jordi Urgell i també del director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, afirma que la finalització dels treballs suposa també l’inici d’una segona etapa d’obres al port per “tornar a viure de cara al mar”, diu Canosa, bé sigui en la vessant econòmica, esportiva o de lleure.

Canosa apunta així al projecte de reurbanització d’Espais Portuaris, que es preveu que comenci de cara a la propera tardor i que té per objectiu potenciar la integració entre el port i el teixit urbà. De fet, tal i com recorda l’Ajuntament de Blanes, en l’anterior visita a la zona dels responsables de Ports de la Generalitat ja es va avançar el contingut del projecte, actualment en fase de redacció, i que està valorat en 800 Mil euros. Les obres consistiran en una reordenació de l’espai creant nous vials per a la circulació de vehicles, així com nous itineraris per a vianants amb l’ampliació de voreres per millorar la mobilitat al port. Paral·lelament, també s’instal·larà mobiliari urbà i es pintarà nova senyalització.