radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Nit
Jordi Arbat
Dimarts, 23:00-23:30
Inici » El pinedenc Pere Aragonès, investit president electe de la Generalitat

El pinedenc Pere Aragonès, investit president electe de la Generalitat

Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 246 0

Després de dues investidures fallides al març, avui Pere Aragonès ha aconseguit els suports necessaris per ser investit com a 132è president de la Generalitat, gràcies als vots favorables d’ERC, Junts i la CUP; han estat un total de 74 vots d’entre els 135 diputats del Parlament català.

Aragonès, de 38 anys, va néixer a Pineda de Mar, municipi on ha estat regidor en dos mandats aconseguint que ERC fos la segona força a la localitat. Nét i fill de polítics locals, l’avui investit com a president electe va entrar al Parlament com a diputat republicà l’any 2006. 

Aragonès a Palafolls durant el temporal Gloria de l’any passat

Després de les eleccions al Parlament de fa 3 anys, de l’empresonament d’Oriol Junqueras i de la marxa de Marta Rovira, Aragonès va ser nomenat conseller d’Economia i, amb la inhabilitació del president Torra, el passat setembre, va assumir les funcions de president.

Com a cap de llista d’ERC a les eleccions catalanes del passat febrer, va aconseguir ser la segona força més votada, frec a frec amb el PSC, i avui ha estat investit president electe de la Generalitat, el primer d’ERC després de 80 anys.

A partir de dimecres, quan ja podria ser efectiu el nomenament, començarà a caminar el nou govern, del qual ja se saben algunes coses. Tindrà 14 conselleries, repartides a parts iguals entre els socis de govern i paritàries, i una de les novetats serà la creació de la Conselleria de Feminisme i igualtat.