URGENT

Augmenten els casos positius de covid19 a Palafolls en l’última setmana

Compartiu aquesta història

Tot i que l’Estat d’Alarma ha decaigut, la pandèmia no ha desaparegut. Ho demostren les últimes dades setmanals sobre l’evolució de contagis de coronavirus. A Palafolls, dues setmanes després, tornen a pujar el nombre de casos positius detectats al nostre municipi amb prova diagnòstica.

En tota la passada setmana es van registrar 9 contagis al nostre municipi, el que suposa gairebé el doble que es van donar la setmana anterior.

Tot i que no és un nombre molt elevat de contagis, l’augment trenca dues setmanes seguides de davallada i s’acosta de nou a dades de 4a onada, quan al nostre municipi es registraven una 12a de casos setmanals.

A més, aquest augment de casos es dona en un entorn clarament a la baixa. Palafolls té més contagis que Tordera o Malgrat, localitats que tenen el doble de població.

Malgrat ha passat de 24 contagis setmanals a 5 la passada setmana i Tordera de 14 a 3 positius en els darrers dies.

Pel que fa als hospitals de la zona, actualment hi ha 25 persones ingressades per coronavirus a Blanes i Calella. És una persona menys que dilluns passat. Segons la corporació de Salut del Maresme i la Selva hi ha 11 persones ingressades a l’Hospital de Calella i 14 al de Blanes.

Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 144 punts (100 punts menys que la setmana passada) i l’RT és ara del 0,77 (50 dècimes menys que dilluns passat).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics