Blanes i Malgrat posen noves tanques a l’accés a la desembocadura de la Tordera

La tanca a la banda de Blanes. AjBlanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Blanes ha decidit reforçar, de nou, el tancament que delimita l’espai protegit de la desembocadura de la Tordera. Ho vol fer, assegura, per fer més díficl l’entrada de les persones en aquesta zona, on l’accés està tancat des de fa un any per tal de protegir-ne la fauna i la flora.

El consistori està reforçant els límit amb una tanca cinegètica, que té menys impacte visual però major resistència respecte altres tipus d’elements. A la tanca, que està col·locant la Brigada Municipal, s’hi ha habilitat una porta d’accés perquè en faci ús la Policia Local o el personal autoritzat. Segons informa l’Ajuntament de Blanes, la nova tanca està situada a cinc metres de la que hi havia fins ara.

La tanca de la banda de Malgrat. AjMalgrat

Per la seva banda, Malgrat de Mar també treballa en un reforç en la delimitació de la zona. En aquest cas, segons han informat fonts del consistori, la tanca encara no està acabada, i es preveu tenir-ho enllestit de cara a les properes setmanes.

La tanca a la banda de Blanes. AjBlanes

Ara fa just un any, els consistoris de Blanes i Malgrat de Mar decidien tancar els respectius accessos al Delta de la Tordera, coincidint amb el desconfinament de la població d’aquella primera desescalada de les mesures anti-Covid. La decisió de tancar l’accés a l’espai es va prendre tenint en compte la nidificació dels ocells que té lloc durant aquesta època de l’any, i que els animals de la zona havien relaxat també el seu comportament gràcies a la no presència d’humans.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics