URGENT

Palafolls es prepara per la nova normativa de velocitat a les vies urbanes

Compartiu aquesta història

La setmana que ve entrarà en vigor una modificació al Reglament de Circulació que estableix nous límits de velocitat a les vies urbanes.

A partir del dia 11 de maig, dimarts vinent, a les vies que disposin de plataforma única de carretera i vorera el límit serà de 20 quilòmetres per hora, mentre que a les d’un únic carril per sentit de circulació el límit s’establirà a 30 quilòmetres per hora. D’altra banda, per a les vies de dos o més carrils per sentit de circulació el límit continuarà essent de 50 km/h.

Com en la majoria de poblacions, Palafolls compta amb diversos carrers i avingudes d’aquests tipus, i per això el cos de la Policia Local ja ha començat a implementar la nova senyalització viària.

De moment s’ha començat a pintar la senyalització horitzontal en zones de les avingudes Riera de la Burgada i Costa Brava, on a l’asfalt ja s’ha pintat el senyal que marca el límit de 30 km/h que, a partir de la setmana vinent, s’establirà en aquesta via. En els propers dies es començarà també a col·locar la senyalització vertical arreu de la vila.

En parla Miguel Ángel Marín, sots-inspector de la Policia Local de Palafolls.

La nova normativa no compta els carrils reservats per la circulació de determinats usuaris o d’ús exclusiu de transport públic, i estableix també que a les vies de dos o més carrils per sentit i a les travessies els vehicles de mercaderies perilloses circularan, com a màxim, a 40 km/h.

Marín avisa que la Policia Local de Palafolls vetllarà pel compliment dels límits. En un principi, el cos serà més flexible i informatiu, però després es passarà a les sancions.

Des de la Direcció General de Trànsit s’afirma que l’objectiu de la modificació de la normativa és adaptar-se al nou model de mobilitat de les ciutats, amb més protagonisme de patinets elèctrics o bicicletes. En aquest sentit, la DGT assegura que, a velocitat superiors a 30 km/h no es pot garantir un interacció segura entre els diferents usuaris de la via.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics