radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDilluns, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dilluns, 18:00-19:30
Inici » Ja es poden demanar els ajuts al lloguer

Ja es poden demanar els ajuts al lloguer

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 237 0

El govern català ha posat en marxa una nova convocatòria d’ajuts al lloguer ordinari. En total, hi ha disponibles 20 milions d’euros i les sol·licituds es podran presentar fins, just d’aquí a un mes, el 4 de juny.

Com a màxim, cada família podrà rebre 2.400 euros anuals o, el que és el mateix, 200 euros d’ajut cada mes. La subvenció s’ajusta en funció de l’esforç que suposa per a la unitat de convivència el pagament del lloguer. 

Segons ha detallat la Generalitat en un comunicat, l’ajut pot ser del 20 % de l’import del lloguer quan l’esforç per pagar-lo sigui igual o inferior al 30 % dels ingressos familiars. La subvenció pot arribar al 30 % del preu quan l’esforç sigui superior a aquest percentatge i inferior al 40 %. Mentre que podrien arribar al 40 % si l’esforç és igual o superior a aquesta xifra.

El límit màxim d’ingressos de la unitat de convivència que permet l’accés a la subvenció es determina segons el nombre de membres. Cal multiplicar la quantia anual de l’Indicador de renda de suficiència de Catalunya, actualment prop de 8.000€,  pel nombre de persones a la unitat familiar. Així doncs una família de 2 membres amb ingressos inferiors als 16.000€ poden demanar aquesta ajuda econòmica.

Aquest 2021, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha modificat les bases reguladores i s’han incrementat els topalls del lloguer mensual, per “adaptar-se a la realitat del mercat”.

Això vol dir que pot demanar l’ajuda qui no pagui un lloguer superior als 800 euros en el cas de la demarcació de Barcelona. A Girona i a Tarragona, el límit són 550; a Lleida, 500 i, a les Terres de l’Ebre, 400 euros. 

Les sol·licituds es poden fer fins al 4 de juny, també de forma telemàtica. L’any passat es van beneficiar 55.420 famílies d’aquests ajuts a tot Catalunya. El pressupost es va incrementar per la crisi del coronavirus.