radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dilluns, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDilluns, 19:30-20:00
Els comerços poden obrir demà, tot i que la llei catalana no ho contempla
, / 231 0 0

Els comerços poden obrir demà, tot i que la llei catalana no ho contempla

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Els comerços poden obrir demà, tot i que la llei catalana no ho contempla

Demà és dissabte 1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors. Es tracta d’una data festiva que, en el cas de l’àmbit comercial, queda fora dels dies festius amb obertura autoritzada.

Això és el que es desprèn de la llei catalana d’horaris comercials, i que estableix que el dia 1 de maig és un festiu amb obertura no autoritzada, i per tant determina que els comerços no podrien obrir al públic demà dissabte.

Aquesta norma, però, està recorreguda a nivell estatal, la qual cosa fa que elscomerços d’unes determinades característiques sí que puguin obrir demà, emparant-se en la llei espanyola que sí ho permet.

Ho explica Sílvia González, tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafolls.

Altres dies festius amb obertura no autoritzada, segons la llei catalana, són els dies 1 i 6 de gener, el Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua, Sant Joan, l’11 de setembre, el 12 d’octubre, Nadal i Sant Esteve.

Malgrat que la que prevalgui ara sigui la llei espanyola, González explica que des de Promoció Econòmica i altres administracions es recomana als comerços no obrir demà.

Els dies festius amb obertura autoritzada, segons el calendari comercial de la Generalitat, són els dies 3 i 10 de gener, 4 de juliol, 1 i 28 de novembre i els 6, 8 i 19 de desembre. En el cas de Palafolls, s’afegeixen a aquestes dates amb obertura autoritzada els dies 25 d’agost i 8 de setembre.