radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00 -01:00

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Ajuntament i Institut impulsen un servei de suport de gestió emocional en adolescents
, / 154 0 0

Ajuntament i Institut impulsen un servei de suport de gestió emocional en adolescents

COMPARTEIX-HO
Inici » Ajuntament i Institut impulsen un servei de suport de gestió emocional en adolescents

El context de la pandèmia de la Covid-19 ha tingut afectacions a tots nivells, i un dels àmbits on l’impacte es va notant mica en mica d’una forma més accentuada és en el dels joves.

Les restriccions dictades per fer front a la pandèmia han suposat una reducció molt important del dia a dia d’interacció social dels adolescents, i ha convertit als instituts com a principal espai de relació entre ells, davant la impossibilitat de fer-ho en altres àmbits.

És per aquest motiu, i sota aquest context actual, que l’Ajuntament de Palafolls i l’Institut Font del Ferro han volgut tirar endavant un nou servei que vol ajudar a treballar la gestió de les emocions entre els joves. Ho vol fer a través de la psicomotricitat per adolescents, considerada una eina de gestió emocional i de les relacions que, segons el consistori, “s’adequa a les necessitats i particularitats dels joves per treballar aquesta gestió des d’una perspectiva més física”.

Tal i com recorda l’àrea d’Educació del consistori, la psicomotricitat és una disciplina que es desenvolupa en els àmbits sanitaris, educatius i sociocomunitaris com a “element d’ajuda al desenvolupament de les persones, així com a la superació de les seves dificultats, per mitjà del treball corporal”.

Ho explica Anna Rovira, tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Palafolls.

La iniciativa, que s’engegarà com una prova pilot, anirà adreçada a un primer grup de 12 a 14 anys i un segon de 15 a 17 anys; en tots dos casos hi haurà un mínim de 5 persones i un màxim de 7 a cada grup.

La proposta vol afavorir el desenvolupament d’habilitats i creixement personal, les capacitats de coneixença i d’autoconeixença i l’escolta i l’expressió; potenciar el benestar emocional i relacional; estimular el desig de participació, pertinença i de relació i ser capaç de prendre decisions.

Les sessions s’allargaran una hora, aproximadament, i es faran una vegada a la setmana a l’edifici del MiD.

La previsió del consistori és dur a terme aquestes sessions fins a mitjans del mes de juny.