URGENT

L’Hospital de Calella obre un espai d’assessorament sexològic per a dones amb càncer de pit

Compartiu aquesta història

Foto: CSMS

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha posat en marxa una nova iniciativa adreçada a les dones que pateixen o han patit un càncer de mama. Es tracta d’un espai d’assessorament sexològic per a pacients amb aquesta malaltia, i que s’ha ubicat a l’Hospital Sant Jaume de Calella.

Segons informa l’ens sanitari, l’objectiu d’aquest projecte és abordar de forma “personalitzada i molt dirigida” les disfuncions sexuals que poden patir les dones com a conseqüència del procés oncològic i oferir-los consells concrets per millorar la seva activitat sexual.

La corporació informa que, segons diversos estudis, gairebé la majoria de les dones que passen per un procés de càncer de pit presenten disfuncions en l’àmbit sexual. Els problemes més comuns són la disminució del desig sexual o la dificultat o la impossibilitat de mantenir una relació coital satisfactòria, sigui per dolor o bé per una contracció involuntària de la musculatura vaginal. 

Maria Álvarez, doctora del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Sant Jaume de Calella, afirma que, habitualment, els dubtes sobre la sexualitat entre les dones que pateixen un càncer de mama no sorgeixen fins un any després del diagnòstic.

La CSMS afirma que la creació d’aquest espai d’assessorament sexològic sorgeix arran de la “impossibilitat de tractar aquests aspectes durant les consultes ordinàries que tenen programades els especialistes, generalment per la limitació de temps”.

En aquest sentit, la doctora Álvarez anima a les dones que tinguin necessitat d’expressar els seus dubtes a fer-ho, ja que sovint es normalitzen problemes a nivell sexual que no ho són i que tenen solució.

La consulta d’assessorament sexològic per a dones que pateixen o han patit un càncer de mama tenen una durada d’entorn als 25 minuts i s’hi pot assistir amb cita prèvia.

La corporació apunta que es tracta d’una iniciativa complementària i que en cap cas substitueix el tractament mèdic que puguin requerir.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics