radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Inici » Blanes inicia una nova campanya intensiva per controlar el cens dels animals de companyia

Blanes inicia una nova campanya intensiva per controlar el cens dels animals de companyia

COMPARTEIX-HO
, / 108 0

L’Ajuntament de Blanes, a través del Departament de Protecció i Benestar dels Animals del Servei de Medi Ambient, ha volgut tornar a incidir en la necessitat de tenir els animals del municipi xipats i censats.

Per aquest motiu, el consistori ha decidit impulsar una campanya per controlar el xipatge i cens dels animals al municipi, amb el suport del Consell Comarcal de la Selva, amb l’objectiu que els gats, gossos i fures que resideixen habitualment a Blanes estiguin degudament identificats.

Tot i que cada any es fan campanyes anuals de caràcter gratuït per posar el xip i inscriure els animals de companyia, l’Ajuntament de Blanes considera que el cens continua sent massa baix comparativament amb el nombre de gats i gossos que circulen pel municipi. El consistori informa que en l’última campanya de l’octubre passat es van xipar uns 200 animals, però d’aquests només 50 van ser donats d’alta al cens municipal.

És per això que el consistori blanenc ha decidit finalment apostar per impulsar una campanya intensiva des d’avui i fins el proper 30 d’abril per tal de difondre les obligatorietats de xipatge i cens dels animals. Segons informa l’ajuntament, la fase informativa acabarà el mes de maig, quan la Policia Local de Blanes farà controls aleatoris dels animals de companyia que circulin amb els seus amos per l’espai públic i comprovarà si aquests estan degudament identificats amb xips, així com inscrits al cens municipal, tal com obliga l’Ordenança Municipal. En cas que es detecti algú que incompleixi algun dels tres preceptes es multarà als respectius amos, amb sancions que poden arribar fins als 400 euros en els dos primers supòsits, mentre que si no es té la llicència per a la tinença i conducció de gossos perillosos les multes van des dels 1.501 euros fins a 3.000 euros, ja que es considera una falta molt greu.