URGENT

Una 50a de flamencs fan parada a la desembocadura de la Tordera

Compartiu aquesta història

Les imatges es poden veure a les xarxes socials

Espectacular les imatges compartides a les xarxes socials de la 50a de visitants que va tenir ahir la desembocadura de la Tordera.

Aquest dimecres els observadors d’aus que regularment controlen l’espai natural del Delta de la Tordera van descobrir un grup de 47 flamencs alimentant-se a la desembocadura de la Tordera, entre Blanes i Malgrat de Mar.

No és la primera vegada que s’observen flamencs en aquesta zona natural, però mai abans s’havia vist un grup tan nombrós d’aquestes aus. 

Des que l’any passat el temporal Gloria  formés una llengua de sorra a la desembocadura, es va decidir protegir l’espai final del riu per afavorir la regeneració natural de l’espai. En pocs mesos ja s’ha constatat la millora en aquest punt, un cop s’ha prohibit l’accés de vianants i la pràctica esportiva de la pesca entre d’altres.

La desembocadura de la Tordera és un espai d’interès natural que acull habitualment moltes aus migratòries que l’utilitzen com a espai de repòs.

De fet els Ajuntaments de Malgrat i Blanes estan immersos en un procés per aconseguir la declaració de reserva Natural per donar més protecció a l’espai.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics