URGENT

Blanes ajorna el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici pel 2022

Compartiu aquesta història
Foto: Joaquim Llorens i Garangou

La ciutat veïna ja va haver d’ajornar l’estiu passat la celebració del mig segle d’aquest històric certamen, i ara s’ha vist obligada a tornar a posposar-la per l’any vinent.

Les mesures restrictives davant la Covid-19 impedeixen la celebració d’actes massius, com és el cas del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Tot i que l’any passat la suspensió va anunciar-se més tard, ja que es va voler esperar a l’últim moment per intentar la seva celebració, l’Ajuntament de Blanes ha anunciat ja que ajorna la 50a edició del concurs per l’any vinent; una suspensió que s’ha aplicat en consonància amb el que també han decidit altres certàmens similars d’arreu del món, com la Semana Grande de Donosti o el Celebration of Light de Vancouver, dues celebracions que ja han anunciat la seva anul·lació enguany.

Ahir es van reunir a Blanes la Comissió Tècnica del Concurs de Focs d’Artifici, encapçalada per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz. Segons afirma el consistori blanenc, els membres de la comissió van coincidir en què, degut a les actuals circumstàncies i encara que fos a contracor, calia suspendre de nou el certamen.

Així ho explica el mateix alcalde, Àngel Canosa.

A la vegada, l’Ajuntament de Blanes es planteja aquest nou ajornament com una “oportunitat” per fer un canvi del model que s’ha estat duent a terme els darrers anys i replantejar tant la manera d’organitzar-lo com de finançar-lo, apostant per la inversió privada, argumentant que es tracta d’un esdeveniment que “ja compta amb un ressò i un abast internacional”. Segons l’ajuntament, tot el temps que s’hagués destinat ara a preparar el concurs d’enguany es dedicarà a plantejar l’edició del 2022.

La celebració del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava incloïa un calendari d’actes especial pel fet de tractar-se d’aquest aniversari, incloent activitats de tot tipus i que s’allargava fins a finals del 2020.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics