radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Inici » Malgrat posa 2 educadors per acompanyar els joves al carrer

Malgrat posa 2 educadors per acompanyar els joves al carrer

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 277 0

El municipi veí ha posat en marxa el conegut com a projecte DRAC amb el qual 2 educadors de carrer entraran en contacte amb els joves del municipi que es troben a l’epai públic per orientar-los en relació amb el lleure i ajudar-los en la gestió de les seves emocions, sobretot ara que la pandèmia ha colpejat als joves en les seves relacions socials i en el seu oci.

Justament, l’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, explica que aquests dos educadors aniran allà on els joves es reuneixen al carrer per saber com es troben emocionalment, com es plantegen el lleure, assessorar-los i acompanyar-los.

El projecte neix després que, igualment com ha passat a Palafolls, s’hagin detectat certes actituds incíviques com botellons o vandalisme als carrers de Malgrat de Mar protagonitzats per joves i agreujats per les restriccions de la pandèmia, que ha deixat a aquest col·lectiu sense lleure ni sortides.

Mercader assegura que s’ha actuat policialment quan ha calgut, però que la solució no passa només per l’acció policial, sinó també per buscar un acompanyament emocional d’aquests joves.

El projecte DRAC de moment es posa a la pràctica com a prova pilot durant 3 mesos. La propera setmana, els educadors es presentaran als joves als centres de secundària i, posteriorment, recorreran els principals espais de trobada de joves almenys tres dies a la setmana entre la tarda i el vespre.