URGENT

Les benediccions de Rams es faran fora de l’església i mitja hora abans de la missa

Compartiu aquesta història

Així ho ha acordat la parròquia de Palafolls i l’Ajuntament davant la situació sanitària actual. 

Fins ara la benedicció de rams i palmes es feia dins l’església i coincidint amb la missa. Això comportava molta gent dins la parroquia palafollenca. Una aglomeració impensable en temps de covid, pel que finalment s’ha decidit desvincular la benedicció de rams de la missa. D’aquesta manera demà dissabte a les 6 de la tarda es farà la benedicció a l’exterior de l’esgléssia de Santa Maria de Palafolls i després, a l’hora habitual, es farà la missa del dissabte dins el temple. D’aquesta manera es vol evitar les aglomeracions de persones dins el recinte religiós i respectar les mesures anticovid. Mossèn Salvador Gras és el rector de les parròquies de Palafolls.

Diumenge es repetirà la fórmula a Sant Genís; la benedicció serà l’exterior de la parròquia, a les 12h i a 2/4 d’1 es farà la missa dins l’església romànica.

El rector, però, demana a tots els que vagin a la benedicció de palmes i palmons, que respectin les bombolles de convivència i les distàncies de seguretat, ja que si s’observen incompliments s’haurà de suspendre l’acte.

La celebració de Rams no serà l’única que es veurà trastocada per la pandèmia.

ja que la missa de dijous, la que rememora l’últim sopar, també haurà de plantejar-se diferent a com es feia habitualment. 

Els actes que es fan dins de l’església cal respectar l’assignació de llocs on poder asseure’s. Són llocs ja establerts per complir amb la normativa i la separació entre persones.

L’any passat es van ajornar totes les celebracions religioses de Setmana Santa per l’esclat de la covid.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics