URGENT

Palafolls té un dels punts d’assistència al vot electrònic a les eleccions a les cambres agràries

Compartiu aquesta història

Entre avui i demà se celebren les Eleccions Agràries 2021 per escollir els 10 membres que composen la Taula Agrària, l’òrgan de diàleg permanent entre el sector de la ramaderia i l’agricultura  amb el Govern de la Generalitat.

Enguany les eleccions se celebren únicament pel sistema de votació electrònica, segons s’ha consensuat amb les organitzacions professionals agràries. Són les primeres que es faran amb aquest mètode de votació coincidint amb la situació pandèmica.

Tot i això l’organització ha localitzat diferents punts d’assistència per ajudar a realitzar el vot telemàtic. Arreu de Catalunya n’hi ha un centenar, 3 d’ells al Maresme.

S’ha dividit la comarca en tres zones; sub, centre i nord i cada una té un centre de suport a la votació; La Cooperativa de agrícola Conca de la Tordera, a Palafolls, és el punt d’assistència a l’Alt Maresme.

A Palafolls podran participar els professionals autònoms de manera presencial entre avui i demà presentant el DNI. Ho podran fer avui i demà de 9 del matí a 6 de la tarda.

També podran votar remotament els professionals autònoms, que necessitaran identificar-se amb un certificat digital IdCat, el DNI electrònic o altres certificats reconeguts.  En aquest cas l’urna electrònica està oberta fins les 12 de la nit i reobrirà demà.

Un cop acabin les votacions demà a les 18h començarà el recompte, que al ser digital serà molt ràpid i es calcula que en 30 minuts ja es podran donar els resultats.

En aquestes eleccions, a les que poden votar 20.609 professionals, hi concorren 4 candidatures;

Són Unió de Pagesos de Catalunya (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores (ASAJA)  i la Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos (UPA).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics