URGENT

Cau la compravenda d’habitatges a Palafolls durant l’any passat

Compartiu aquesta història

El confinament primer i la crisi posterior han fet davallar clarament les transaccions d’immobles al nostre municipi.

En tot el 2020 es van fer 69 compravendes d’habitatges, un 32% menys que les que es van vendre l’any anterior, quan es van fer un centenar de transaccions immobiliàries al nostre municipi.

Destaca que d’aquestes 69 vivendes només 2 són d’habitatges nous, mentre que la resta són transaccions d’habitatges de 2a mà.

En la primera meitat de l’any passat la caiguda de les compravendes d’immobles va ser pronunciada. En el segontrimestre es van fer sols 10 operacions immobiliàries al nostre municipi, la xifra més baixa dels últims 5 anys, quan el sector havia començat a recuperar activitat després d’anys d’estancament.

A Palafolls el boom immobiliàri es va produir entre els anys 2004 i 2007, quan el ritme de compravendes superava les 300 transaccions anuals.

Tot i que les transaccions han disminuït a totes les poblacions properes, la davallada del 32% a Palafolls és la més alta dels pobles veïns, molt per sobre del 17.5% de descens a Tordera o del 13.5% de Santa Susanna.

A Malgrat el nombre de compravendes ha caigut un 12%, amb 202 habitatges, i a Blanes la reculada és del 8% amb poc més de 500 transaccions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics