radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Inici » Palafolls tanca l’any en números verds tot i la Covid-19

Palafolls tanca l’any en números verds tot i la Covid-19

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 210 0

El ple d’ahir a l’Ajuntament de Palafolls va posar damunt la taula, entre altres, el tancament de l’exercici econòmic del 2020. El resultat són 4 Milions i mig d’euros de romanent de tresoreria per a despeses generals, pràcticament la mateixa xifra que l’exercici de l’any 2019.

Aquesta xifra és la diferència entre els diners que hi ha en líquid, el que s’està pendent de cobrar i els diners que s’han de pagar encara; una diferència que surt a favor del consistori.

Segons l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, això es podria considerar una bona notícia, perquè significaria que aquests 4 milions i mig d’euros es podrien revertir en actuacions al municipi, ja que l’Estat ha suspès les regles de despesa i estabilitat pressupostària, per la qual cosa el romanent de despeses generals es pot destinar en l’àmbit que es consideri oportú des de cada Ajuntament.

La mala notícia, segons va afirmar l’alcalde, és que d’aquesta xifra hi ha encara molts deutes pendents de cobrament i altres que seran difícilment cobrables, cosa que fa que aquests 4 Milions i mig d’euros siguin una xifra poc real a l’hora de disposar-la.

Tot plegat, tal i com explica Alemany, es tracta de deutes pendents de cobrar que, segons l’alcalde, s’arrosseguen des de fa anys, per la qual cosa va instar a treballar per poder-los cobrar i revertir-ho en inversions al territori.