URGENT

Malgrat recupera la idea d’un nou teatre 

Compartiu aquesta història

El consistori va anunciar ahir que recupera la intenció de construir un nou teatre a la zona de l’aparcament de l’antic camp de futbol, a l’avinguda Montserrat.

Aquest nou teatre previst contempla una sala d’actes principal per a 400 espectadors  i una segona per a 200 persones, amb una sala d’exposicions i espais que es destinaran a entitats locals.

Per a Jofre Serret, regidor d’urbanisme, amb aquest nou equipament es resoldran les mancances i necessitats que hi ha actualment a Malgrat pel que fa als espais escènics i culturals.

La intenció és que es construeixi en dues fases, però que un cop finalitzada la primera, ja es pugui usar.

El nou centre inclourà un bar i serveis, oficines per la gestió, camerinos pels actors, espais destinats als tècnics amb els seus vestuaris, tallers i magatzems. 

Recreació de la façana del nou teatre. AJMalgrat

També hi haurà sales destinades als assajos dels grups, uns històrica reivindicació ja que malgrat compta amb molts grups de teatre. També s’ha previst espais de residència dintre el mateix equipament per les companyies teatrals convidades que facin estades de creació per a nous espectacles a presentar en el centre i un espai de coworking per possibilitar l’intercanvi d’idees i projectes entre els futurs usuaris del centre. De fet, segons Serret, el nou teatre ha d’estevenir referència teatral a la zona i entrar als grans circuits de programació escènica.

El projecte també ha previst la possibilitat d’organitzar concerts o espectacles a l’exterior pel que es reserva una galeria externa per la instal·lació d’aparells de so i llum

La proposta preveu espai perquè aquest edifici pugui ser ampliat i que el projecte es pugui executar en 2 fases.

El  govern de Malgrat s’ha decidit per aquest projecte un cop valorades les dues propostes presentades per la Diputació de Barcelona, que ha fet un estudi amb un procés de participació ciutadana. L’altra opció era construir l’equipament cultural en l’actual aparcament del Liceu.

El projecte recorda al teatre-auditori  que Malgrat va projectar abans de la crisi econòmica. Llavors es parlava d’un teatre-auditori per a 430 persones, un aparcament soterrat per a 200 vehicles, un hotel d’entitats, sales polivalents i un espai públic de prop de 9.000 metres quadrats. Aquell amb un pressupost d’uns 15 milions d’€. 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics