radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Inici » El Consell Comarcal demana protecció a l’ACA per les instal·lacions de sanejament del front marí

El Consell Comarcal demana protecció a l’ACA per les instal·lacions de sanejament del front marí

COMPARTEIX-HO
, / 172 0

Foto: CCM

Segons explica l’ens comarcal, els reiterats episodis de temporals marítims han deixat en una situació molt crítica diversos col·lectors i estacions de bombament situats al front marítim, especialment a l’Alt Maresme.

De fet, el Consell Comarcal, que és el gestor del sistema de sanejament a la comarca, està elaborant un informe de tots i cadascun d’aquests sistemes de sanejament per demanar a l’Agència Catalana de l’Aigua que reservi diners per poder executar aquest any les intervencions més urgents. Segons el propi ens comarcal, aquestes actuacions tindrien un cost aproximat de 250.000 euros.

Les instal·lacions que presenten una major vulnerabilitat són les situades al tram final del delta de la Tordera, com és el cas del col·lector d’aigües residuals del Camí de la Pomareda, al terme municipal de Malgrat de Mar; el col·lector que passa per la platja de Santa Susanna i l’estació de bombament Taurus de Pineda de Mar.

Justament, la passada setmana van visitar la desembocadura de la Tordera alguns tècnics del consell, així com la consellera de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Montserrat Garrido, els quals van poder comprovar l’estat precari de diverses instal·lacions de sanejament en alta. Al final de la visita van destacar la vulnerabilitat i la possibilitat de desastre mediambiental que tindria el possible trencament d’aquestes instal·lacions en possibles nous temporals.