URGENT

La novel·la ‘Pati de veïns’ de la barcelonina Àngela Vinent guanya el premi Recvll de narrativa 

Compartiu aquesta història

Aquest any l’acte d’entrega dels guardons s’ha fet en privat i telemàticament des del Santuari del Vilar de Blanes, enlloc del teatre on es feia habitualment. Ja es va fer en aquest paratge fa 55 anys quan la censura franquista va prohibir-ne la celebració i es van lliurar en clandestinitat.

El jurat de la 57a edició dels premis ha destacat la qualitat de les obres i també que l’única novel·la que parlava de la pandèmia ha estat la guanyadora. Es tracta de la novel·la  ‘Pati de veïns’ on la seva autora relata la vida ha vist des del seu balcó de l’Eixample de Barcelona aquest darrer any marcat per la covid19.

Amb aquest relat, Àngels Vinent s’ha endut el premi Joaquim Ruyra de narrativa, dotat amb 2.500 euros. El premi Josep Ametller de Teatre, dotat amb 2.000 euros se l’ha emportat el guionista Ignasi Garcia per ‘L’aprenenta’, el Benet Ribas de poesia ha estat per Jordi Julià amb ‘L’estranya terra’, el Rafel Cornellà de retrat literari per Ferran Garcia amb la seva obra ‘Opera Creus’ i, finalment, el Salvador Reynaldos de periodisme ha caigut a mans d’Àlvar Caixal, per la història que explica sobre Francesc Vardalet, un blanenc mort al camp d’extermini de Mauthausen. Des del jurat, presidit per l’escriptora Maria Mercé Roca, s’ha destacat la gran quantitat d’obres que han entrat a concurs- 122 en total-  i també la qualitat que tenen. De fet Maria Mercè Roca ha assenyalat que la bona qualitat de les obres fa que hagin de “filar molt prim” per decidir el guanyador. L’acte d’entrega de premis es va gravar aquest divendres al Santuari del Vilar i s’ha difós aquest diumenge, dia en què s’hauria d’haver celebrat si no hi haguessin les restriccions sanitàries.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics