URGENT

Blanes suspèn preventivament la vacunació de les dosis d’AstraZeneca

Compartiu aquesta història

Després de l’anunci del govern espanyol, ahir, de suspendre durant 15 dies la campanya de vacunació contra  la Covid-19 de les dosis d’AstraZeneca, el municipi veí de Blanes ha aturat també el seu procés. El motiu de la decisió, que segons el Ministeri de Sanitat s’ha pres de forma “temporal i cautelar”, són els dubtes generats davant dels casos d’una trombosi rara detectada en algunes persones que han rebut aquesta vacuna.

La ciutat de Blanes és un dels 4 punts de la Regió Sanitària Girona on fins avui s’ha estat vacunant amb aquestes dosis. El pla de vacunació va iniciar-se el 10 de febrer a la Sala de Plens de l’Ajuntament, seguint al cap d’uns dies al local social de Mas Borinot, on fins ahir es continuava amb la campanya. Un cop va anunciar-se la suspensió de les vacunacions, també es va aturar la plataforma d’administració de cites, i ara s’està notificant per missatge la suspensió de la vacunació a tothom a qui s’havia notificat per aquesta setmana.

Malgrat decisió d’aturar la vacunació de les dosis d’AstraZeneca, el Departament de Salut considera que aquest pas demostra que funciona el sistema de farmacovigilància a nivell europeu. Tot i així, la suspensió fa que ara mateix quedin immobilitzades a la nevera 127.000 dosis de la vacuna d’Oxford-AstraZeneca previstes per administrar a Catalunya.

D’altra banda, segons informa l’Ajuntament de Blanes, avui dimarts està previst que continuï el pla de vacunació pel col·lectiu de persones majors de 80 anys, així com a persones amb diversos graus de dependència.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics