radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Entra en vigor la prohibició de fer foc prop de zones boscoses
, / 206 0 0

Entra en vigor la prohibició de fer foc prop de zones boscoses

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Entra en vigor la prohibició de fer foc prop de zones boscoses

Des d’avui i durant els propers 7 mesos, és a dir fins el 15 d’octubre, es prohibeix qualsevol tipus de foc en zones properes al bosc sense autorització expressa. La restricció busca prevenir els incendis forestals en la temporada estival, quan pugen les temperatures  i els boscos se sequen augmentant el risc d’incendi. Així, fins a mitjans d’octubre només es podran realitzar cremes en cas que la Generalitat ho autoritzi expressament i de manera extraordinària.

Les restriccions s’apliquen a un radi de 500 metres de zona forestal. Traduït al nostre municipi, implica que no es pot fer cap mena de foc pràcticament en tot el terme municipal. 

La prohibició afecta sobretot activitats agrícoles ja que no es poden cremar rostolls, marges ni restes forestals sense autorització extraordinaria.

També queda prohibit llençar objectes encesos, com coets, focs d’artifici o cigarretes,  abocar escombraries i restes vegetals que puguin causar l’inici d’un foc i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo, com ara barbacoes,  ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc sempre i quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

La prohibició regula els terrenys forestals, tant si estan poblats o no d’arbres, així com la franja de 500 metres que els envolta, sigui quina sigui la finalitat.

Les sol·licituds de les autoritzacions de crema caldrà presentar-les a les oficines comarcals del Departament d’Agricultura.

Totes aquestes restriccions es fan per evitar els incendis forestals.