radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dilluns, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDilluns, 19:30-20:00
Inici » Un 7,6% de palafollencs ja han rebut la primera dosi de la vacuna de la Covid-19

Un 7,6% de palafollencs ja han rebut la primera dosi de la vacuna de la Covid-19

Coronavirus Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 295 0

Aquest és el càlcul que fa el Govern català, segons dades d’aquesta mateixa setmana, i que mostren com el 7,58% de la població de Palafolls -un total 713 persones- ja ha rebut almenys la primera de les dosis de la vacuna del coronavirus.

Pel que fa a la segona dosi de la vacuna, aquesta ja s’ha administrat a hores d’ara a un total de 250 palafollencs i palafollenques, poc més d’un 2,6% de la població total del municipi.

A nivell comarcal, les xifres són similars. Al Maresme ja s’ha vacunat amb la primera dosi més del 8% de la població -més de 38 mil persones-, mentre que la segona dosi s’ha administrat ja a més de 14.600 maresmencs -un percentatge de poc més del 3%.

Tot plegat s’ha posat damunt la taula en una reunió entre representants del Govern català i els alcaldes maresmencs, en què s’ha volgut remarcar la importància, segons la Generalitat, de “compartir amb els ajuntaments la informació actualitzada sobre la incidència, la pressió assistencial, el comportament de les diferents onades i  l’estratègia de vacunació”, que el govern considera “molt condicionada per la disponibilitat de les dosis i per la fitxa tècnica”.

Segons ha apuntat la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, amb les vacunes “s’haurà guanyat una gran batalla a les residències de gent gran, que ja estan pràcticament en situació de contacte zero amb només dues residències taronges a la comarca i la resta, totes verdes”. Tot i així, la gerent ha advertit que la situació a les UCI és encara “molt crítica, amb una ocupació del 51% de malalts Covid”, la qual cosa considera “molt preocupant” si s’entrés en una quarta onada de la pandèmia.