radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Sessións DJ localsDissabte, 00:00 -02:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Inici » Els residents del Geriàtric Palafolls ja poden sortir fora del centre

Els residents del Geriàtric Palafolls ja poden sortir fora del centre

Salut Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 180 0

Foto: Geriàtric Palafolls

Ara fa un any es començaven a decretar les primeres mesures anti-Covid per evitar contagis. Una de les primeres decisions va ser la de prohibir visites i sortides a les persones grans de les residències.

La setmana passada, gairebé un any després, les mesures s’han relaxat i els residents dels geriàtrics ja poden efectuar sortides del centre, ja sigui per passejar, anar a casa dels familiars o passar alguns dies fora de la residència.

Aquesta mesura es pot aplicar en aquelles residències on almenys el 85% dels usuaris estan vacunats contra la Covid-19, com és el cas del Geriàtric Palafolls, on des de ja fa més d’una setmana hi ha residents que han sortit del centre. Ho explica Eva Álvarez, treballadora social del geriàtric palafollenc.

Després de tantes setmanes sense poder sortir i sense pràcticament tenir contacte físic amb els familiars, la mesura ha estat molt ben rebuda tant pels residents com per les seves persones properes. Tot i aquest relaxament, des del centre es recorda que cal continuar extremant les mesures de seguretat habituals, les quals també es mantenen dins la residència.

La gran majoria d’usuaris del geriàtric palafollenc estan vacunats amb les dues dosis de la vacuna de Pfizer-BioNtech. En tot aquest any de pandèmia no s’ha registrat cap contagi per coronavirus al centre.