URGENT

L’Hospital de Blanes utilitzarà robots per desinfectar les habitacions

Compartiu aquesta història

El centre blanenc és un dels 5 hospitals catalans que rebrà un dels primers robots adquirits per la Comissió Europea i que serviran per  desinfectar les habitacions de les zones i plantes de coronavirus. Els ha fabricat l’empresa danesa i netegen una habitació de mida estàndard en tan sols 10 minuts, a través de llum ultraviolada.

Aquests robots  poden desinfectar fins a 18 habitacions estàndards amb una sola càrrega, però també es poden usar per desinfectar un quiròfan o una sala d’estar.

Amb la compra d’aquesta tecnologia l’executiu europeu vol ajudar als centres hospitalaris a garantir un entorn estèril de les sense exposar al personal de la neteja.

A Catalunya arribaran 5 robots. A banda del que actuarà a Blanes, també hi haurà un robot a l’Hospital universitari Josep Trueta de Girona; a l’Hospital universitari Joan XXIII de Tarragona; així com l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital Sant Rafael de Barcelona.

Äquests robots estan arribant també a 11 països més com Eslovènia, Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, Estònia, Irlanda, Grècia, Croàcia, Lituània, Luxemburg i els Països Baixos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics