URGENT

L’atur baixa a Palafolls per primer cop des de l’octubre

Compartiu aquesta història

Fins avui i des de finals de l’estiu passat, el nombre de palafollencs i palafollenques en situació de desocupació havia anat augmentant, només amb l’excepció de l’octubre, quan va registrar-se una lleugera davallada.

Des de llavors, l’atur havia anat pujant a Palafolls fins a sobrepassar les 700 persones, el desembre passat, i situant-se a un màxim de gener de 728 persones, la xifra més alta des del març de 2015.

Segons les últimes dades de l’Observatori de Treball de la Generalitat, però, aquest mes de febrer l’atur ha reculat. Ho ha fet en 12 persones, rebaixant el total actual en 716 veïns i veïnes.

La reducció de la desocupació a Palafolls també s’ha produït en municipis propers com Malgrat de Mar, on la desocupació baixa tímidament en 7 persones, situant el total en 1.474.

A d’altres localitats de la zona l’atur puja, però ho fa de forma lleu en la majoria dels casos. A Tordera, aquest febrer s’ha registrat un increment de 4 persones a les llistes de l’atur -amb un total de 1.499 veïns i veïnes sense feina- i a Pineda l’augment ha estat de dues persones -situant el total en 2.828 habitants a l’atur. A Santa Susanna, la desocupació ha augmentat en 1 persona -amb un total de 249. En altres localitats, com Calella, l’atur puja en 21 persones, situant la xifra total en 1.569 persones. Fora de les fronteres maresmenques, però a la nostra zona propera, a Blanes, la desocupació registra un augment de 14 persones, amb un total actual de 3.734.

En el global de la comarca del Maresme, l’atur aquest cop ha experimentat una davallada de 19 persones, però el total continua per sobre les 31 Mil persones -concretament 31.123.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics