radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Inici » Cauen els contagis de coronavirus a Palafolls a xifres de finals d’estiu

Cauen els contagis de coronavirus a Palafolls a xifres de finals d’estiu

Coronavirus

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 384 0

Diumenge el nostre municipi tancava la millor setmana des del passat setembre, és a dir, abans de la 2a onada. En tota la setmana es van detectar 6 contagis per coronavirus ja sigui amb test d’antígens o amb una PCR, és la xifra més baixa dels últims 5 mesos. En aquest temps hi ha hagut setmanes amb 34 contagiats.

Aquests 6 contagis en l’última setmana a Palafolls es situa als nivells de contagis de l’estiu passat. Els contagis detectats a través de prova diagnòstica han caigut a totes les poblacions veïnes. 

A Malgrat la xifra també va a la baixa. Segons dades del Departament de Salut, la passada setmana es van detectar 21 contagis nous a Malgrat, la xifra més baixa des del novembre, abans de la 3a onada. Les pitjors setmanes a Malgrat es van donar al desembre i a principis de gener amb 76 casos positius confirmats per prova diagnòstica.

A Tordera, en l’última setmana, s’han detectat 10 contagis de covid19, una xifra que no es donava des de l’octubre passat. A la població veïna el màxim setmanal de contagis es va registrar al novembre amb 84 casos.

Dades de coronavirus al febrer

Tot i aquesta disminució generalitzada al nostre voltant, les autoritats sanitàries adverteixen que no s’ha d’abaixar la guàrdia i cal minimitzar el risc de contagi limitant el contacte social, i fer l’activitat mínima indispensable fora de casa, a més de continuar aplicant les mesures d’higiene bàsiques: mascareta, rentat de mans freqüent i distància.

Actualment el nombre de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva és de 45 persones, una xifra similar a la de la passada setmana.

Segons aquestes dades hi ha 14 persones a l’Hospital de Calella, 12 al sociosanitari de Calella i 19 a l’Hospital de Blanes.

Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 243 punts i l’RT és de l’1,10. Mentre que a la Selva Marítima el risc de rebrot és ara de 172 punts i l’RT és de l’1,76.