radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Inici » Recta final per enllestir 3 nous pisos per emergència social a Blanes

Recta final per enllestir 3 nous pisos per emergència social a Blanes

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 152 0

Foto: Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes espera que aviat estigui enllestida la rehabilitació dels tres darrers pisos per emergències socials de l’antiga escola Carles Faust. Són els 3 últims pisos, de 9 en total, dividits en 3 edificis diferents i units per la planta baixa, i que fins fa uns anys eren assignats als mestres de l’antiga Escola Carles Faust, a la Carretera de Lloret.

El projecte de rehabilitació compta amb un pressupost de 131.000 euros, dels quals la Diputació de Girona n’ha subvencionat 45.000 euros, com ja havia passat en els dos primers blocs ja adaptats anteriorment.

Segons explica el consistori blanencs, les obres han consistit en redistribuir l’interior dels habitatges, la reforma completa de banys i cuines, la substitució de totes les fusteries exteriors, així com fer les noves instal·lacions d’aigua, electricitat i sanejament.

Cada habitatge compta amb una superfície útil d’uns 65 m2, i consta de  tres habitacions. Quan s’acabin les obres, s’equiparà de mobiliari i electrodomèstics per acollir-hi persones en situació d’emergència social.

Aquests pisos, gestionats directament pels serveis socials de l’Ajuntament de Blanes, són d’ús temporal, d’entre 6 i 18 mesos, ja que es tracta de pisos-pont, a l’espera d’un habitatge social assequible. Durant el temps que s’estan als pisos, Serveis Socials estableix un pla de treball per orientar i acompanyar a les famílies en aquesta recerca d’un habitatge social assequible.

Malgrat de Mar va acabar la setmana passada les obres del segon pis d’emergència social, mentre d’altres localitats, com ara Palafolls, de moment no compten amb cap pis d’emergència social i s’estudia cada cas segons les possibilitats.