radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Inici » Malgrat instal·larà calderes de biomassa a les seves dues escoles públiques

Malgrat instal·larà calderes de biomassa a les seves dues escoles públiques

COMPARTEIX-HO
, / 178 0

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

L’Ajuntament de Malgrat de Mar té previst substituir al llarg d’aquest 2021 les calderes de gas de les dues escoles públiques del municipi, Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí, per unes de biomassa.

El ple de dijous passat va aprovar la modificació pressupostària per incloure aquesta actuació, que segons el consistori s’emmarca en el “compromís amb la transició energètica en la lluita contra el canvi climàtic”.

Segons informa l’Ajuntament de Malgrat, les calderes funcionaran amb pèl·lets i permetran reduir les emissions de CO2, amb l’objectiu de mitigar els gasos amb efecte d’hivernacle i, alhora, utilitzar una energia més neta.

Aquesta és una de les accions previstes en el document estratègic de planificació energètica i climàtica local (PAESC) de l’Ajuntament de Malgrat, i que inclou diverses actuacions per aconseguir superar els objectius establerts per la Unió Europea per al 2030 i aconseguir anar més enllà de la reducció del 40% de les emissions de CO2 al seu terme.

Segons recorda el consistori malgratenc, l’ús de la biomassa contribueix a potenciar la gestió forestal i esdevé una sortida al mercat per la fusta de menor qualitat dels boscos del territori. En aquest sentit, la producció de biomassa ajuda a disminuir el risc d’incendi i millorar l’estat de les masses forestals, així com percebre el bosc com a font de treball i riquesa. A la vegada, l’ens malgratenc apunta que l’ús de la biomassa permet reduir la necessitat dels combustibles fòssils i genera diversos beneficis econòmics associats importants.

L’actuació per instal·lar les calderes de biomassa a les escoles Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí de Malgrat tindrà un cost de prop de 263.000 euros.