radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDilluns, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dilluns, 18:00-19:30
Inici » Els pagesos palafollencs reben els ajuts pel Gloria un any després del temporal

Els pagesos palafollencs reben els ajuts pel Gloria un any després del temporal

COMPARTEIX-HO
, / 270 0

Avui fa exactament un any i un mes del desbordament del riu Tordera, arran de la borrasca Gloria, i que va deixar serioses afectacions al territori de la Baixa Tordera, entre elles les que va viure el sector agrari.

Ara, després de tots aquests mesos, els pagesos de la zona han rebut finalment els diners corresponents als ajuts del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per poder recuperar la productivitat dels seus camps afectats.

En total es tracta de prop de 300 Mil euros repartits entre una trentena d’agricultors, principalment de Palafolls i també de Malgrat i Blanes. Els ajuts s’han donat en funció del grau d’afectació viscuda arran del temporal.

En parla Josep Ferrer, gerent de la Cooperativa Conca de la Tordera.

Segons afirma Ferrer, els ajuts rebuts aquesta setmana passada seran tots els que rebran els pagesos per part del Departament, que ha complert amb el pagament de la quantitat total a la qual s’havia compromès. A la vegada, recorda el gerent, l’ajuda se suma a la que van rebre en el seu moment des de la Cooperativa Conca de la Tordera els agricultors afectats.

Des de la cooperativa afirmen que la notícia d’aquest pagament ha estat molt ben rebuda des del sector, des d’on s’afirma que hi havia “un cert temor” a la possibilitat que els diners no arribessin degut a la situació sanitària actual i a la celebració de les eleccions.

A tot Catalunya, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha destinat més de 5 Milions d’euros d’ajuda al sector agrari afectat pel pas del temporal Gloria, destinats a la recuperació del potencial productiu dels terrenys per garantir la viabilitat econòmica de les explotacions.