radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dilluns, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDilluns, 19:30-20:00
Inici » El CAP començarà demà a vacunar contra la Covid-19 a persones grans i dependents

El CAP començarà demà a vacunar contra la Covid-19 a persones grans i dependents

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 353 0

Aquest dimarts, l’equip d’infermeria del CAP de Palafolls començarà a administrar la vacunació contra la Covid-19 a les persones amb gran dependència del nostre municipi. En concret, a partir de demà es començarà a vacunar als majors de 80 anys no residents a centres geriàtrics i que tenen reconeguda una gran dependència, a les persones dependents que reben atenció domiciliària i a tots els cuidadors principals d’aquests dos col·lectius.

Aquestes persones rebran la vacuna de Pfizer/BioNTech, que s’administra amb dues dosis. A partir de la primera dosi, el cos ja comença a immunitzar-se contra la Covid-19, però en cal una segona, 21 dies després, per arribar al màxim grau d’immunitat, que es calcula al 95%.

Serà el CAP de salut qui trucarà als usuaris per saber si volen rebre la vacuna i si cal se’ls programarà la cita per la vacunació al propi centre ambulatori. Només en el cas que la persona estigui impedida es contemplarà la vacunació domiciliària, ja que aquesta vacuna necessita una temperatura molt baixa de conservació i és millor centralitzar les vacunacions per no perdre doses dels vials.

Tots els punts de vacunació estaran degudament senyalitzats amb cartelleria indicativa, i serà necessari seguir en tot moment les indicacions del personal sanitari.

Així mateix, i posteriorment a la vacunació, cada persona haurà de restar en observació 10 minuts al mateix CAP per descartar una reacció adversa immediata.