URGENT

Una cinquantena de persones es concentren contra l’empresonament del raper Pablo Hasél

Compartiu aquesta història
Foto: RP

El cantant lleidatà va ser detingut ahir al rectorat de la Universitat de Lleida on s’havia tancat en protesta per la seva condemna acusat d’enaltiment del terrorisme i d’injúries a la corona.

Aquesta detenció va provocar ahir una gran moviment de repulsa pel fet d’entendre-ho com un atac a la llibertat d’expressió. Una d’aquestes mostres de suport al raper va ser la concentració que ahir al vespre va reunir una cinquantena de persones a la plaça Major de Palafolls.

La concentració va ser convocada a través de les xarxes socials i, després d’una breu presentació, es va donar l’oportunitat a qualsevol dels reunits a dir algunes paraules.

Un dels que va intervenir va ser l’alcalde de Palafolls, el republicà Francesc Alemany, que va qualificar la situació d’injustícia.

Alemany assegura que en els últims temps s’estan traspassant moltes línies que mai abans s’havien sobrepassat.

En el seu parlament, l’alcalde va qualificar de “crim” l’empresonament de Hasél per les lletres de les seves cançons i per dir el que pensa. Diu l’alcalde que si no es fa res en contra s’és un còmplice, però es pregunta què es pot fer.

En aquest sentit, el batlle va apuntar als joves com a motor de canvi i pressió per capgirar les situacions.

L’acte de protesta i en favor de la llibertat d’expressió va acabar amb un llarg aplaudiment després d’escoltar una de les cançons del raper.

També es van fer concentracions similars a Tordera, Malgrat o Blanes, així com a altres localitats del territori.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics