radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Divendres, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDivendres, 19:30-20:00
Inici » Palafolls s’afegeix a la campanya “Soc responsable” per censar i esterilitzar els animals de companyia

Palafolls s’afegeix a la campanya “Soc responsable” per censar i esterilitzar els animals de companyia

Medi Ambient Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 257 0

Nous passos del municipi en la seva campanya de civisme entorn als animals de companyia. Aquest cop, el consistori ha anunciat la seva adhesió a la iniciativa “Soc responsable”, una campanya impulsada des de la Fundació per l’Assessorament i l’Acció en Defensa dels Animals per la identificació i esterilització dels animals de companyia.

D’una banda, la campanya vol remarcar la importància de censar els animals no només en cas de pèrdua sinó perquè també així ho estipula l’ordenança de tinença d’animals de l’Ajuntament de Palafolls.

Ho ha destacat també, en declaracions a aquesta emissora, Ester López, una de les responsables de la Protectora d’Animals de Palafolls.

Durant la campanya, s’ofereixen reduccions del preu en el servei de xipatge i esterilització d’animals de companyia des de diferents centres veterinaris, entre ells el Centre Veterinari CAV Palafolls, espai col·laborador en la iniciativa i que ofereix tarifes reduïdes fins el 5 de maig.

López afirma que molta gent es mostra reticent al cens del seu animal per si, en un futur, això deixa de ser gratuït, així com per desconeixement, per la qual cosa des de la protectora s’insisteix en l’obligatorietat del xip i del cens quan atenen a la ciutadania.

Pel que fa a l’esterilització, la responsable de la protectora palafollenca recorda que és important per la salut de l’animal, per la millora del seu comportament i també per fer front a la superpoblació de gossos que, assegura, existeix actualment.

Des de l’Ajuntament de Palafolls s’ha demanat el compliment de la normativa actual pel que fa a la tinença d’animals de companyia, així com en la campanya encetada pel seu cens i esterilització.